Over Ons

DeRegionaleHuisarts - Een initiatief van de RHOGO en Zilveren Kruis.

Initiatief

In de regio Gooi en Omstreken zijn ruim 150 huisartsen werkzaam om goede patiëntenzorg te verlenen. Soms komt het voor dat er geen huisarts of waarnemer beschikbaar is, bijvoorbeeld als een huisarts zelf ziek wordt of met pensioen gaat.

In dat geval kan DeRegionaleHuisarts een tijdelijke oplossing bieden. Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen de RHOGO en Zilveren Kruis, vanuit de gedachte dat iedere inwoner in Gooi en omstreken recht heeft op huisartsenzorg.

DeRegionaleHuisarts zet op tijdelijke basis waarnemende huisartsen en doktersassistenten in. Dit doet DeRegionaleHuisarts totdat er een oplossing is gevonden voor de lange termijn. Zo blijft goede zorg beschikbaar voor alle patiënten die dat nodig hebben.

Sinds begin dit jaar is DeRegionaleHuisarts actief in Hilversum Noord-Oost. Daarvoor waren zij al succesvol actief in Huizen. Wanneer elders in de regio de behoefte ontstaat aan de inzet van DeRegionaleHuisarts, zullen wij u via deze website op de hoogte houden over de ontwikkelingen.

Daarnaast ondersteunt DeRegionaleHuisarts ook bestaande praktijkhouders om de zorgvraag op te vangen. Op de website van DeRegionaleHuisarts leest u meer over de verschillende initiatieven die hiervoor in het leven zijn geroepen. Zoals bijvoorbeeld oplossingen voor waarneming (tijdens vakanties), inzet van verpleegkundig specialisten en zorg voor Oekraïense vluchtelingen.